RÓLAM ÍRTÁK

Ki vagyok én?
Műsor
Képek
Videó
Szinkron
Szenvedélyek
Rólam írták

 

 

Bemutatjuk Józsa Imrét

 

„Beszél majd az utókor, hogy kiről…” Józsa Imréről mindenképpen, na meg persze az általa színpadra vitt közkedvelt dr. Bubóról is. Mindenképp kell valaminek lennie ebben a sportban, mert aki egyszer sulky-ra ült, az nem szabadul többé. Igaz Józsa Imrét már akkor megfertőzte ennek a sportnak a szeretete, amikor én még világon sem voltam, de a másik szerelme, a színház hosszú időre távol tartotta a lovaktól. Szerencsére az idő múlásával és sikerei sokaságával  sem felejtette el azt az isteni ló illatot, ami minden állatszerető embernek hamar a kábítószerévé válik. Egy színészversenyre tért vissza még a Kerepes úti pályán, és azóta nem tudtak nélküle híres emberek hajtását rendezni. A Kincsem Park és főképp Moravcsik Ernő istállójában megtalálta azt, ahol kipihenheti fáradalmait, ahol kikapcsolódhat, és ahol együtt lehet szeretett lovaival. Mivel az évi egy-két verseny már nem elégítette ki az igényeit, úgy döntött, vásárol magának egy ügető lovat, akivel az amatőrversenyekben együtt szárnyalhatnak. De most már engedem szóhoz jutni a művész urat is, aki csillogó szemmel mesélte el, első amatőrversenybeli élményét.

„Nem lettünk sereghajtók, és úgy érzem, ez így elsőre meg is felel az elvárásaimnak. Már alig várom, hogy megnézhessem otthon az interneten az eredményt, vajon sikerült-e rekordot hajtanom Galal-lal. A szerelem az ügetővel még a főiskolás éveimben kezdődött, amikor Komlós Bandi barátom kiinvitált a pályára. Eszes Mátyásnál edzettem 4 évig reggelente a lovakat, majd Veteránnal versenyeztem két meghívásos versenyben, ami két galoppal végződött. Nem nagyon tudtunk Veteránnal közös nevezőre jutni, így versenyben sem voltunk sikeresek. Majd az élet sok időre elszólított a lovaktól, így nagy örömmel fogadtam, amikor még a régi pályán meghívtak egy színész versenyre, amit követően részt vettem Bubik István és Kaszás Attila emlékére rendezett futamokon is. Moravcsik Ernőben nemcsak trénerre, hanem barátra is találtam, aki mindig felkészített egy lovat számomra a meghívásos versenyekben. Itt egy nagyon jó csapat dolgozik, így kedvet kaptam én is ahhoz, hogy többet versenyezhessek. Vásároltam egy lovat is, Kincsest, aki most még nincs teljesen rendben, de lassan elkezdheti a lassú tréningeket, így remélem a Derby után ellenállhatatlan párost alkothatunk majd az amatőrversenyekben.

Mivel a Dr. Bubó musical premierjére készülünk, ezért most egy kicsit kevesebb időm lesz kijárni a Kincsem Parkba, de a nyáron nem utazom el sehová, így majd a bemutató után bepótolhatom a lemaradásomat. Imádok ide kijárni, és hajtani, itt a jó levegőn, a pacik társaságában teljesen kikapcsolódhat az ember.”

Józsa Imre komolyan gondolja a hajtást, amit jól bizonyít, hogy a honlapján kedvenc tevékenységei között ott van az ügető is.

-bimbi-

Forrás: Magyar Turf 2007. május 19. LXII. Évfolyam 33. (25.) szám

 

kezdőlap